Friday, February 24, 2006

menu

Z nějakého neznámého důvodu uvádějí restaurace na svém menu věci, u nichž se předem počítá s tím, že budou lidi děsit. Nebuďte však nervózní. Co je to Sauce Choron, netuší nikdo mimo kuchyň a jen velmi málo z těch, co v kuchyni pracují. Je docela působivé, když jste dobře obeznámen se všemi tajemstvími kuchyně, která se objeví na lístku, ale ještě více zapůsobíte, když se nebudete stydět se zeptat. Konec konců, vždyť nejste číšník.
Až číšník sejme poklici z polévkové mísy a vy zjistíte, že to, co jste si objednali, vypadá dost nepoživatelně, ne abyste vyskočil ze židle a s vyvalenýma očima začal křičet: "Proboha, co jsem to objednal za hnus!"
Získejte si dostatečnou důvěru na to, abyste mohl libovolně manipulovat s lístkem. Jestliže si chcete dát menší hlavní chod coby předkrm, požádejte o to. Máte-li chuť na hranolky, řekněte si o ně.
K číšníkům nebuďte přehnaně důvěrný, ale jakýchkoli hrubostí se rozhodně vyvarujte. Každý číšník má totiž v kuchyni velkého zlého kamaráda, který jenom čeká na to, aby mohl přijít se sekáčkem v ruce, no, a z vaší schůzky už nic nebude.